Hopp til hovedinnhold

Friluftsmuseet

Vil du oppleve historiene til de norske nybyggerne i Amerika? Forestille deg hvordan de levde, hva de tenkte, hvordan de hadde det? Eller vil du oppleve roen i Oak Ridge kirken eller sitte på skolebenken i Leet-Christopher skolen? Mulighetene er mange her på Norsk Utvandrermuseum, både for store og små. Velkommen til et museum fullt av muligheter.

Friluftsmuseet består av åtte historiske bygninger fra Midtvesten i USA. De ble opprinnelig bygget av nordmenn i Amerika i perioden 1870-1920. Disse bygningene ble senere hentet til Norge og er satt opp igjen her på museet for å vise hvordan norske nybyggere levde.

Museet har valgt å formidle denne tidsperioden da det var spesielt mange som forlot Norge da. De fleste utvandrerne bosatte seg nettopp i Midtvesten. Våre byninger representerer både første- og "annen-generasjons" bygninger som ble satt opp av norske nybyggere i området. 

Vårt museumsområde er tilgjengelig året rundt, men vi anbefaler å bli med på en omisning der vi kan ta deg med inn i husene. I sommersesongen tilbyr vi regelmessige omvisninger. Grupper kan også bestille omvisning utenfor sommersesongen. 

Friluftsmuseets bygninger

  • Nummerert kart over bygningene på Norsk Utvandrermuseums friluftsområde
    1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2