Hopp til hovedinnhold

Åpen sommerkafé

I sommer som tidligere år åpner vi en av våre antikvariske hus for publikum. Bjorgohuset ligger i friluftsmuseet rett ved Ottestad stien. I sommersesongen vil du kunne få kjøpt kaffe, vafler, is, brus og saft i Ingvalson's Café. Servering både inne og ute i historiske omgivelser; En opplevelse du bør få med deg!

  • Kafébord utenfor Bjørgohuset.
    1/1

Trivelig betjening

Kaféen er et samarbeid mellom Norsk utvandrermuseum, Norsk utvandrermuseums venner og Sons of Norway. Du vil møte trivelig betjening som gjerne setter seg ned for en prat. 


20. juni til 11. august 2024

Torsdag til søndag - 11 til 15

Bjorgohusets historie

Byggherre var Iver Takle, en 2.generasjons innvandrer fra Norge.  Huset ble bygget i nærheten av Highland, Iowa, av i 1902. Gunvald og Mari Tollefsrud bodde på gården som huset tilhørte frem til 1916.  Da overtok Bjorgo-familien huset; først Elias og deretter hans sønn Lloyd.​ Huset var i bruk som våningshus på Bjorgfarmen frem til 1977 og ble fraktet over Atlanterhavet til Ottestad hvor huset står nå, i 2004. 

Tidligere direktør har skrevet mer om den spennende historien til huset i boka "Nordmenn bygger i Amerika" 

Les mer om boka her
  • Barn som spiser is i museets kafe.
    1/1
    I museets kafe kan man kjøpe kaffe, brus, is og vafler

Besøk i Bjorgohuset

NRK har vært på besøk og laget et innslag fra et besøk av norskamerikanere i Bjorgohuset. Sendingen på NRK er fra 17. juni 2024. Innslaget er 03:09 inn i sendingen.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2